Over het boek

 

De geheime bunker is voor de jeugd een, zoals ze dat in Amerika noemen, "page turner". Elsewine weet door moederschap en werk niet alleen exact wat kinderen boeit, ze heeft ook het talent om haar fantasie in een heerlijk, spannend verhaal om te zetten (aldus de uitgever).

 
Samenvatting van het verhaal:
Op een dag vindt Loranne vlak bij de boerderij van haar ouders een bunker, waarin een dagboek ligt. Ze leest er in en besluit de dagboekschrijver (die ondertekent met R.) terug te schrijven via het dagboek. R. schrijft haar weer terug en zo krijgt ze steeds meer te horen over de achtergronden van R. Die heeft allerlei geheimzinnige problemen en loopt na een tijdje zelfs weg van huis! Hoewel Lorannes beste vriendin Chantal na een ziekte plotseling slechthorend wordt, belet dit haar niet om Loranne en R. te helpen. In het diepste geheim richten de drie bij de bunker een speciale club op. Wat later in het verhaal krijgt de club versterking… Hiermee lukt het ze zelfs de politie steeds een stapje voor te blijven! Zou de club erin slagen het mysterie van R. op te lossen?

De geheime bunker...

 
De geheime bunker is een spannend kinderboek voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar. Het is zeer geschikt om voor te lezen, ook aan iets jongere kinderen. Het is een spannend avontuur, waarin onderwerpen als vriendschap en verliefdheid, maar ook meer serieuze thema's als slechthorendheid en pesten een plek krijgen….